Ajánlatot kérek

fws blog

A te weboldalad készen áll 2020-ra?

2020. január 6.
A te weboldalad készen áll 2020-ra?

 Szövegek

A szöveges tartalmak legfontosabb szerepe az információ nyújtása weboldalad látogatóinak. Legtöbb honlapon találkozhatsz egy Rólunk aloldallal, ahol a vállalkozás vagy intézmény alakulásának céljáról, küldetéséről olvashatsz. Egy olvasók számára is szimpatikus, bizalomgerjesztő bemutatkozószöveggel könnyedén meg is győzheted a weboldalad látogatóját, hogy érdemes téged választania, nálad vásárolnia.

Amennyiben termékeid, termékkínálatod is megtalálható oldaladon, érdekfeszítő, ötletes sorokkal könnyedén meg tudod ragadni célközönséged figyelmét és akár új ügyfeleket is szerezhetsz.
További lehetőség szövegek írására honlapodon, ha aktualitásokkal, hírekkel látod el oldalad megtekintőit. Így folyamatosan tudsz újdonságot mutatni az érdeklődőknek, akik szívesebben fognak visszatérni hozzád a későbbiekben is.

A friss tartalmak a Google számára is fontosak. A SEO tényezők az új algoritmus frissítéseknek köszönhetően folyamatosan változnak. Ez azt eredményezheti, hogy ugyanazzal a szöveggel, amellyel 4 éve remek helyezésed volt, mostanra lejjebb foglalhatsz helyet a találatok között. 



Képek

A vizuális elemek szerepe mellett sem mehetünk el pár gondolat nélkül. A borítóképek, a design és a weboldalon használt képeket vállalatod arculatához javasolt alakítani. Fontos, hogy a képek esztétikusak legyenek és megragadják a látogatók figyelmét. Honlapodon tölthetsz fel képeket termékeidről, eseményekről, intézményedhez vagy vállalkozásodhoz kapcsolódó programokról.

A képeknél érdemes arra odafigyelned, hogy a megfelelő méretarányt használd a feltöltéseknél. A képek átméretezéséhez és szerkesztéséhez segítséget nyújthat a https://www.meretezdat.hu/.


Videók

Tagadhatatlan, hogy a videós tartalmak nagy mértékben előretörtek az elmúlt években és a tendencia valószínűleg folytatódni fog. Weboldaladba beágyazott minőségi videókkal tartalommarketinged egy új szintre léptetheted.
Videók által átadott üzenetek személyesebbek és könnyedén megmozgatják a nézőközönséget. Pontosan ezért is kezdtük el mi is videók forgatását és a YouTube csatornánk fellendítését. Itt megnézheted videóinkat, és fel is iratkozhatsz, hogy láthasd rendszeresen frissülő tartalmainkat.


Kötelező elemek

A kötelezően feltüntetett információk és a GDPR kompatibilis adatvédelem nélkül nem lehetne teljes a mai lista. 2019 egyik meghatározó módosítása volt, hogy most már a céget nyilvántartó cégbíróság nevét és cégjegyzékszámát is meg kell jelenítenünk weboldalunkon. 

Emellett komoly figyelmet kell szentelnünk a GDPR előírásainak történő megfelelésre is. Az adatvédelmi nyilatkozat vagy az űrlapokon található jelölőnégyzetek hiánya az irányelvek megszegése, amely bírsághoz is vezethet. Blogbejegyzésünkből tudj meg még többet arról, milyen kötelező elemekre van szükséged 2020-ban weboldal tulajdonosként!



Összegzés

A honlapok tartalmainak frissen tartása valóban nem könnyű feladat, viszont kifizetődő. Nem csak a Google kereső értékeli pozitívan a friss, változatos szövegeket és képeket, hanem a felhasználók is. A képek és szövegek mellett érdemes lehet a 2020-as évben videókban is gondolkozni, mivel a videók fogyasztása megállíthatatlanul növekszik. 
A tartalmak frissítése mellett mindenképpen javasolt átnézni a kötelező jogi elemeket is, hogy  idén is a szabályozásoknak megfelelő honlapod legyen.