Ajánlatot kérek

fws blog

Egyedi weboldalak 5 legnagyobb előnye

2023. november 13.
Egyedi weboldalak 5 legnagyobb előnye

Mitől egyedi egy weboldal?

Bizonyára többször hallottad már az egyedi weboldal kifejezést. Ez valójában azt jelenti, hogy a honlapot designerek, webfejlesztők építik fel és tulajdonképpen szinte korlátok nélkül azt adják át, amire igazán szükséged van. Sőt! Hosszú éveken át korszerű és kompromisszumok nélkül fejleszthető marad, ami szintén nagyon fontos szempont! 


Kinek nem ajánlott egyedi weboldal fejlesztése?

Sablon oldalak előnyeiről és hátrányairól szóló bejegyzésünkben kitértünk rá, hogy a sablon megoldások főképp induló vállalkozások számára ajánlottak. Erre visszacsatolunk most, mivel a kezdő vállalkozások, akik most ismerkednek a webes jelenlét lehetőségeivel, könnyebben tudják forrásaikat egy sablon oldal összerakására fordítani.

Induló vállalkozásként a befektetések és több hónapig tartó projektek kockázatosak is lehetnek, ezért amíg nem áll fenn egy biztos költségvetés vagy néhány sikeres év a cég mögött, addig nem javasolt egyedi fejlesztésben gondolkozni.


Egyedi fejlesztésű honlapok előnyei

Az olyan vállalkozások, amelyek saját szakterületükön sikeressé váltak értelemszerűen tovább szeretnének fejlődni és még több emberhez eljuttatni szolgáltatásaikat vagy termékeiket. Ehhez az egyik legjobb megoldás az online marketing, amelynek alapja egy - a vállalkozáshoz egyedileg készített -  modern megjelenésű, átlátható weboldal. A következőkben az egyedi oldalak 5 legnagyobb előnyét foglaljuk össze neked: 

1. Egyedi

A sablon megoldásokkal ellentétben egy személyre szabott oldalnál a lehetőségek tárháza végtelen. Bármilyen speciális funkciót, modult és megjelenésbeli kérést képesek megalkotni a fejlesztők. Legyen az egyedi rendeléskezelő felület, ami képes súlyt rögzíteni, több divíziót magába foglaló platform, vagy egy önkormányzati és turisztikai elvárásoknak egyaránt megfelelő weboldal.

Ezen kívül az oldal megjelenését is teljesen a vállalkozásod arculatához alakíthatod, támogatva a márkaépítést. Egyedi videók, animációk és interaktív elemek használatával könnyedén megragadhatod az oldaladra látogatók figyelmét, és vizuálisan is közvetítheted a márkád üzenetét. 

2. Könnyen kezelhető

Tapasztalataink alapján az egyik legfontosabb szempont ügyfeleink számára, hogy a weboldal kezelése élmény legyen. Több esetben hallottunk már arról, hogy a képek, szövegek feltöltése teher volt sablon oldalaknál. Egyedileg fejlesztett admin felületen viszont az új tartalmak feltöltése gyors, könnyen megtanulható és számos lehetőséget kínál az oldal kezelőjének. 

Ez azt jelenti, hogy szinte minden szerkeszthető az oldalakon. A bannerektől kezdve, a szövegeken és véleményeken át a menüpontokig a legkisebb nehézségek nélkül módosíthatsz bármit. 

3. Online Marketing alapja

Az online marketing szerepe évről-évre növekszik. Egyes szakértők szerint a jövőben egyre többen fognak áttérni a digitális hirdetésekre, maguk mögött hagyván az offline marketing megoldásokat (TV reklámok, szórólapok, plakátok). Bár az offline marketing valószínűleg sosem fog teljesen megszűnni, a jobb mérhetőség és a rugalmasság miatt egyre nagyobb hangsúlyt kap az internetes jelenlét.

Ahhoz, hogy megalapozd vállalkozásod online marketing tevékenységét, egy megbízható és a felhasználók igényeire optimalizált weboldalra van szükséged. Erre a weboldaladra irányíthatod az érdeklődőket különféle hirdetésekkel. Miután átkattintottak és megérkeztek a honlapodra, ott kell meggyőznöd őket, hogy megéri a Te szolgáltatásodat vagy termékedet választaniuk. Ehhez pedig elengedhetetlen a minőségi tartalom.
Az arculathoz igazított design behívja a vásárlót, a megfelelő tartalom megragadja a figyelmét, a jól felépített struktúra pedig végigvezeti a vásárlói útvonalon.

Ha hirdetésekben nem is gondolkozol, a keresőoptimalizálásra (SEO) mindenképpen érdemes odafigyelned. A SEO röviden annyit jelent, hogy a különböző keresőkbe írt releváns kulcsszavakra előrébb rangsorol weboldalad a találatok között. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása nem csak a blog készítésél fontosak. Az egész oldal szövegírásánál érdemes ezeket figyelembe venni és alkalmazni.

Az egyedi weboldalaknak számos olyan tulajdonsága van (pl.: weboldal betöltésének gyorsasága, reszponzív design, egyedi blog modul), amely SEO szempontból előnyt jelent, így oldalad előrébb tud kerülni ugyanazon releváns Google keresésére. A keresőoptimalizálás egy komplex feladat, amiben az oldal előbb említett tulajdonságai a biztos alapot képezik.



4. Presztízs értékű 

Nem hagyhatjuk ki listánkból a presztízs kérdését sem. A vállalkozások, intézmények, akik elértek oda, hogy egyedi weboldalt készíttetnek, igenis büszkén tekinthetnek rá. Egy modern, egyedi funkciókkal ellátott honlap vagy webshop valós képet mutat a vállalkozás státuszáról. 

A haladó cégek szolgáltatásaikban és termékeikben magas színvonalat képviselnek, ehhez a színvonalhoz azonban már kevés egy néhány kattintással összeállított sablon weboldal. Sikeres vállalkozásként honlapod minősége, megjelenése számít ügyfeleid szemében. 
Ahogy mondani szoktuk: nagyon jó, ha vállalkozásod a legtöbb munkát ajánlás révén szerzi. De vajon mennyit veszít akkor, amikor egy ajánlást követően ránéznek a weboldaladra és teljesen ellentétes azzal a jó véleménnyel, ajánlással, amit ismerősöd, korábbi ügyfeled felépített neked? Óriási csalódás lesz, kerüld el!

5. Biztonságos

Talán a leginkább alapvetőnek tűnő feltétel, hogy a weboldal biztonságos legyen. Ennek ellenére, több esetben fordultak már hozzánk ügyfelek olyan problémával, hogy szolgáltatójuk elküldte őket, mivel fejleszteni próbált sablon oldalukban keletkező hibák szerverfeltörést és kéretlen levelek sokaságát okozták. Erről bővebben a sablon honlapokról írt bejegyzésünkben tudsz olvasni. 

Egyedi honlapok fejlesztésénél minden esetben felajánljuk SSL biztonsági tanúsítvány használatát. Manapság rendkívül fontossá vált az online adatvédelem. Megfelelő biztonsági tanúsítvány nélkül az oldalt le is tilthatja a böngésző!
Az adatok biztonságos fogadására a legjobb megoldás az SSL tanúsítvány, amely nem csak garantálja az oldalon megadott adatok biztonságát, de segít a Google találatai között is előrébb rangsorolni. Az SSL további előnyeiről itt találsz részletes leírást. 


Összegzés

Egyedi weboldalak számos előnyt jelentenek azoknak a sikeres, haladó vállalkozásoknak, akik kinőtték a sablon megoldásokat. A korlátlan fejleszthetőség, könnyű kezelhetőség és látványos megjelenés olyan tulajdonságok, amelyek ma már elengedhetetlenek az online sikerhez.
Pillants be most a webfejlesztő irodába és ismerd meg a sikeres egyedi honlapok titkát!
Esettanulmányainkban bemutatjuk, hogyan támogatja partnereink további növekedését egyedi weboldaluk az építőiparban és a mezőgazdaságban.