Honlapja nem válhat igazán profivá SSL nélkül!

Honlapja nem válhat igazán profivá SSL nélkül!

Napjainkban egyre gyakrabban kapunk hírt arról, hogy különféle vírusok árasztják el az internetet, gondoljunk csak a legutóbbi zsaroló vírusra, ami olyan jól kidolgozott támadás volt, hogy számos intézmény – köztük kórházak is – és vállalkozás adatai kerültek a zsarolók kezére. Azon kívül, hogy adatainkat örökre elveszthetjük, még egyéb komoly károkat is okozhatnak hasonlóan rosszindulatú internetes vírusok, csalások. Például ügyfeleket veszíthetünk, nőhet a honlapról elkattintók száma, csökkenhet az oldalunk látogatottsága, ezáltal a Google kereső is hátrébb rangsorol bennünket.

Mit tehetek? Hogy segít egy biztonsági tanúsítvány?


Biztonságos kapcsolat esetén a honlap/webáruház és látogatója közötti adatforgalom titkosított csatornákon keresztül történik, ezért az arra nem jogosultak nem férnek hozzá az adatokhoz.


Kiemelt jelentősége van ennek az olyan honlapoknál, ahol adatokat kérnek a látogatótól (pl.: hírlevél, szobafoglalás, regisztráció, vásárlás, stb.), mert így a megadott adatok (nevek, címek, telefonszámok, bankkártya adatok, stb.) biztonságos útvonalon közlekednek. Ha megjelenik az “s” betű a weboldalakon megszokott http után az azt jelenti, hogy az oldal titkosítja a kommunikációt, amikor a látogató kapcsolatba lép vele.

A Webstudioban is készülő dinamikus weboldalakat olyan tartalomkezelő felülettel látjuk el, ahova a megfelelő jogosultsággal lehet belépni. Ez egy név/jelszó párost jelent, melynek megadása szintén biztonsági kockázat SSL tanúsítvány nélkül. Azt javasoljuk, kerülje ezt el!

Honnan tudom, hogy egy oldal biztonságos?


Az alábbi ábrán látszik, hogy a címsorban egy zöld lakat jelent meg.


Nem biztonságos kapcsolat esetén egy kis info gomb, vagy rövidesen piros x fogja figyelmeztetni a látogatókat, ami meglehetősen ijesztő hatást kelt.

Miért van rá szükségem?

  • A honlap látogatója biztonságban érzi adatait, javul a felhasználói élmény
  • Rövidesen minden böngésző nagy figyelmeztető nyitóképernyőt jelenít meg a nem biztonságos oldalak elé, ami meglehetősen taszító lesz, és csak nehezen lehet továbbléptetni
  • Google előbbre sorolja az SSL tanúsítvánnyal rendelkező oldalakat a keresőben
  • Minőséget sugall
  • Bankkártyás fizetési opció esetén kötelező az SSL tanúsítvány megléte


A nemrégiben jelentős terjeszkedésbe kezdő „fájlbekódolós” vírus hekkerei 300.000 Forintnak megfelelő Euro-t követeltek egy felhasználótól. Elvesztette az összes családi fotót, amik pótolhatatlanok, és számára magas eszmei értékkel bírtak. Óriási visszaélésekre adhat okot, ha nem vagyunk kellően körültekintőek az interneten.

Ezért is javasoljuk, hogy honlapját is lássa el modern, biztonságos titkosítást alkalmazó megoldással, hogy az adatszivárgásokat elkerülje, megelőzze!